söndag 28 juni 2009

Rött band!

Igår Dalsland, idag Borås. Ett himla flängande på oss just nu. Jag hade ju inte tänkt ställa ut henne ngt mer förrän hon växt på sig lite, men när jag hörde att vår uppfödare skulle ställa syrran i Borås, då ville vi också vara med. Tur var väl det för idag gick det bra, det blev en 1:a i kvalitet i juniorklassen och sen 2:a i konkurrensen med HP, jag blev så barnsligt glad. Jag hade väntat mig en enkel 2:a och blev så uppspelt över det röda plastbandet. Som om det skulle spela någon som helst roll? Not. Luma uppförde sig i ringen som man gör när det är 30grader varmt, när vi väntade på bedömningen låg hon och gonade sig som en padda med benen åt alla håll. Jag lät henne göra det, tycker att man får det som junior i hettan. Inga problem på bordet, domaren hade en elev med sig, så det tog låååång tid och det klämdes i all evighet.
Kritiken idag: 11 mån gammal juniortik som behöver mer tid till att utvecklas till det hela huvud och kropp, korrekt bett, vackra ögon, bra öron, bra hals, tillräckligt vinklad, bra längd i bröstet, välformat kors, rör sig bra, trevligt temperament.

Det var så roligt att träffa syrran, de är otroligt lika, verkar ha samma typ av temperament också, trygga och coola. Det var fruktansvärt hett, alla hundarna var ganska loja. Redan efter en liten stund ropade de ut att en hund hade kollapsat i värmen och att man skulle vara försiktig med sin hund. Våra hundar klarade sig hyfsat, vi satt i skuggan bakom ett tält och då räckte det ganska bra. Det såg ut att vara riktigt jobbigt för en del större pälsade hundar, där räckte det inte med att gå in i skuggan. Så fort vi var klara i ringen så blötte jag ner hela henne vid vattenkranarna. Hunden som kollapsat fick åka till Blå stjärnan, hoppas verkligen att det gick bra.

Syrran, Rippåsens Lili af Trolle.


Lili och Rippåsens Hjärta

5 kommentarer:

King sa...

Stort Grattis!!!
Du har en super snygg tjej! Bra kritik! Man ska aldrig ge upp försata gången. Kul att ni provade igen och att det gick bra i värmen!
1:a hp:t jättekul!!!!

King hälsar!

Hot Hippi sa...

Vad kul!
Grattis till det fina omdömet, så jättekul att hon skötte sig så bra. Det är tur att gårdisar klarar värmen så bra!

Udo sa...

Grattis till HP:t! Men vad betyder det..?
Hundra Poäng eller Helt Perfekt? Eller kanske Heja På?

Myran o Matte sa...

Hurra för er som ställde upp igen!
Grattis, grattis till den fina kritiken och till Sveriges dyraste plastband (du köpte väl rosetter?)Håller verkligen med domaren med Lumas underbart vackra ögon...lätt att drunkna i dem.

Y sa...

Visste inte att du hade en blogg, trevligt att hitta hit! Och trevligt var det oxå att ses igår! =) Det första Humla & Hallon gjorde när vi kom hem var att gå och lägga sig - i solen!! Knäppa hundar. =) Själva dog jag i soffan, fy vad varmt det var!

Lilla Luma är ju jättefin, grattis till fin kritik och fin placering!!

Kram/Yohanna