lördag 21 mars 2009





En väldigt oinspirerad morgonpromenad som blev riktigt bra. Jag gick i Svaleboskogen, som inte är en skog utan mer som en dunge med en asfalterad stig. Där träffade vi Kettie med husse, Kettie är en långhårig schäfer och det var jättebra att träffa henne. Luma tyckte såklart att hon var lite läskig till en början men Kettie var kool och Luma fick lukta av och spana in. Efter en liten stund gick Luma ner i lekställning och det blev bus. En klumpig schäfer har verkligen inte en chans att hänga med en gårdshund. Kettie låg som en flåsande hög efter bara en liten stund...
Det känns som träningen med hundmöten börjar ge resultat. Hon är ju lite avvaktande mot framförallt större hundar, men inte alls som tidigare när hon då och då fick panik.
När det gäller träning just nu är hon ganska loj, inomhusträning som brukar vara galet kul är lite sådär halvkul för tillfället. Tänker att det har att göra med att hon precis löpt. Hon vill bara leka, inte träna. En rolig sak är att inkallningen har funkat jättebra sista tiden, hon gör ganska stora lovar när hon är lös, men har jag visslat på henne så har hon kommit, jätteglad.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad roligt att det går bra för Luma att möta andra hundar, vet hur det är, Safira är/har varit lika dan. Här har det också gått framåt, men det är bara att fortsätta!

Hot Hippi sa...

Vad mysigt det såg ut att vara på träffen!
Duktiga Luma som busar med den stora vovven.Nyttigt med såna möten!
Har du fått tidningen Gårdshunden nr1 för Mars? Jag saknar den undrar om de missat mig eller om den är sen?