lördag 3 oktober 2009

Kurs!

Det är klart att det inte hade slutat regna när vi skulle på kursen idag. Men tack o lov så ösregnade det inte iallafall. Både Luma och Elsa såg lite krokiga ut ett tag. Elsa liksom kisade mot regnet och såg ut att behöva en keps. Idag kom den femte deltagaren och det var en softie på ca 1.5 år. Jätteäcklig tyckte Luma för den var väldigt glad och studsig, men hon sa iallafall inget utan nöjde sig med att blänga på den.

Dagens träning som också blir läxa:

*Stå träning, börja med hunden framför och belöna när den stå med alla 4 i backen, i början så spelar inte fokusen så stor roll den kom ganska omgående iallafall. När hunden fattat att det är stå som ger belöningen så är det dags för matte/husse att börja röra sig på stället. Eftersom vi skall vara i rörelse när momentet sker är det viktigt att man inte befäster sitt eget stillasående för mycket. När man känner att det sitter hyfsat bra så kan man börja bjuda in hunden till sidan och börja träna där.
Luma och jag har ju börjat med hoppstå tidigare så jag tror att jag kanske fortsätter med det i denna övningen.
*Apportering. Vi fick en varsin vittringspinne att börja träna med. I början belöna intresse för pinnen, visa hunden pinnen i olika höjder och på olika sidor, efter en stund kan man se om hunden vill gapa om den osv. Om hunden visar tendenser till att vilja tugga på pinnen är det bra att använda omvänt lockande.
*Lära in en target till nästa gång. Tass eller nostarget var frivilligt, musmatta kan vara bra. Luma gillar att trampa på musmatta så vi fortsätter med det. Övningen skall användas till hopp över hinder som vi skall titta på nästa gång.

Nästa tillfälle är om 3 veckor så det finns lite tid till att träna och det är ju bra för det börjar bli mycket. Men jäkligt roligt! Nu kokar vi te och väntar in ovädret som alla tidningar har utlovat.

3 kommentarer:

King sa...

Visst är det kul att träna och gå kurs!
Varje instruktör har sina knep, det verkar finnas väldigt många olika sätt att lära in varje moment.
King bryr sig inte så mycker om dom andra hundana men är mer nyfiken på hästar och annat runitkring...

Myran o Matte sa...

Håller med King...det finns väääldigt många olika sätt att träna momentinlärning. Sålla och gallra vad som passar bäst för just min hund, brukar jag använda mig av. Tack för att vi får gå din kurs på "hemmaplan".

Ulrika sa...

Ha ha vilken underbar bild!