måndag 3 augusti 2009

Tollarp!


Godmorgon Tollarp!
Japp, då har vi gjort Tollarp! Denna gången var det bara titta och hjälpa till som gällde för oss. Vi deltog i och för sig på avelsforumets första del, men var inte med under diskussionerna, känner mig alldeles för okunnig där. Men intressant är det. Vi har träffat massor av trevliga människor och sett snygga hundar. Tittat på lydnads- och agilitytävlingar. Det var flera som passade på att debutera på tävlingsplan i nybörjarklassen. Elsa gjorde sin första tävling och kom på 3:dje plats! Luma tackar och bockar för hon fick Elsas pris bestående av hundmat och reflextäcke!
Våra tältgrannar, Elsa och Åssborn, på andra sidan av oss hade vi Elvis. En liten Göteborgshörna!


Bus i Elsas korg.
Det gick så himla bra att tälta. Luma gillade läget med en gång. Så fort jag gjort iordning madrass och filtar så kröp hon in och la sig. Inget morrande på nätterna och vi har sovit ganska bra. Hon har kunnat vara ensam i tältet en stund utan problem och dessutom har hon ätit jättebra! Även jag har fixat att tälta bra tycker jag. Däremot är jag ganska morgonpigg och jag tror att jag väckt mina tältgrannar när jag och Luma smitit ut på morgonen. Tältdragkedjor låter mycket när det är tyst ute. Att ta med sig en kompostgallerhage var super, Luma kunde gå ut och in som hon ville och det passade henne bra.


King på agilityplan!
Att träffa några av våra bloggkompisar var såklart en av höjdpunkterna. Jag är grymt imponerad av King som deltog i både agilityn, lydnaden och dessutom fick strålande placering i utställningsringen. Att träffa och se lite Luma-släktingar var också kul.


Här träffar King sin halvbrorsa Nipper, som vi leker med i Göteborg. Bakom står Jenna, Falkenberg´s Tjalfe Tikka, Kings flickvän. Hon gjorde också succé i ringen med sina sotiga vackra ögon. Vi såg inte alla utställningar, efter championtikarna (Lenas fina tik vann!!! Så kul!) så gav vi upp och drog oss hemåt.

Luma låg mest under paraplyt och spanade... Hennes höjdpunkter var nog inte att titta på utställningsringen direkt. Det blev ju mycket koppelgående runt på området bland tält, hundar och campingstolar. Hon är ju så duktig på att "hänga med" mig men det kanske inte är superkul efter ett tag. Det bästa för Luma var nog våra tidiga morgonpromenader när vi tränade och hon kunde springa lös och busa på lydnadsplanen.
Till nästa år skall jag anmäla mig till lite saker. Då kanske det är läge att våga ställa upp i lydnadsklass 1. Jag ångrar lite att jag inte anmälde henne till utstälningen i år. Jag upplevde att domaren var väldigt bra, han körde med öppenkritik och det var intressant att höra hur han dömde. Det hade varit roligt att få en bedömning av honom, även om jag är ganska säker på att Luma inte riktigt är hans typ av gårdis. Det kändes som han gav stor respekt och fin kritik även till de hundar som han gav 2:or och 3:or.
Till nästa år skall jag även försöka lösa matfrågan på ett bättre sätt. Jag äter inte kött sedan 10 år och det är sällan problem förrän man kommer till sådana här ställen. Det blev lite för många smörgåsar i helgen.
Hm, det kommer nog mera om Tollarp, skall sortera lite mer bland mina bilder. En rolig sak var när jag körde in i Tollarp så gick jag in på Statoil för att fråga om vägen. Tjejen bakom disken bara skrattade och drog fram en handritad karta som jag fick av henne och pekade ut vägen för mig. Skulle aldrig hända i Gbg tror jag..

2 kommentarer:

Y sa...

Ångrar att jag inte tog ett kort på er från andra sidan paraplyet - det såg mkt roligare ut! ;-)

Tollarp är sannerligen en upplevelse, och det bästa är att det bara blir roligare för varje år...

Ses imorgon, kram!

King sa...

Såå roligt att träffas! Luma är jättefin! Duktig också, kunde vara ensam i tältet, det klarar inte min jycke...

Härlig bild på King, hade ingen aning om att han kunde flyga.

Ha' det bäst!