onsdag 19 augusti 2009

Magknip

Vi är i Göteborg sedan i måndags, åker antagligen upp till Koster igen imorgon och stannar över helgen. Vi smygstartade vår höstkurs med en teoriföreläsning om tävlingslydnad med den läraren vi skall ha. Det var intressant och framförallt verkar hon väldigt bra. Hon avslutade med att visa momenten i 1:an med en av sina Hovawarts som hon tävlar i eliten med. Blev väldigt taggad att komma igång.


Luma har haft lite och mycket ont i magen ett par dagar Det har kommit och gått och jag har varit orolig så klart. I vanliga fall har hon stålmage som varken fiser eller är lös.... Hon har växlat mellan att vara superpigg och kräkig. Jag har försökt vila henne och ge mat ofta i pytteportioner, har köpt god dietburkmat hos vet. som innehåller mycket vätska. Igår åkte jag in med henne till Blå stjärnan så att de kunde titta på henne. De kunde inte hitta ngt fel, utan trodde att hon fått i sig något som skapat en inflammation som hänger kvar och retar. Hon fick tabletter som skall ta ner magsyran (Pepcid, människopiller) och minska illamåendet och andra piller mot diarre. De tyckte att jag skulle fortsätta som jag gör och avvakta lite till. Det var väl egentligen det svaret jag ville ha, vill inte hålla på att bråka med henne med röntgen osv om det inte känns nödvändigt. Hoppas iallfall det blir bättre snart...

5 kommentarer:

Myran o Matte sa...

Finns inget värre än när lilla hunden inte mår bra. Hoppas verkligen att det kommer att lösa sig utan mer veterinärbesök.

Hot Hippi sa...

Noella hade också några dagar med kräk av galla och skum och ingen aptit, Matade med a fil och vispad äggula och det tog hon och piggnade till,tror hon ätit för många smågrodor som hon är tokig i att jaga på kvällarna på gräsmattan den lilla tokan!
Krya på dig Lumatjejen så du orka med din nya träning!

King sa...

Stackars er båda.

Håller tummarna för att det vänder, det är jobbigt när dom blir dåliga. Önksar att dom kunde berätta hur dom känner sig...
Krya på sig lilla Luma!

Emelie & Elsa sa...

Usch då, det låter inte roligt. :( Vi har flera hundar på jobbet som varit dåliga också - en hade fått i sig möjlig hundmat och en hade livmoderinflammation. Elsa mår dock bra.

Jag har tyvärr inte fått något svar om tävlingslydnadskursen... den kanske är full? Tråkigt om det är så, det hade varit jättekul att gå på samma kurs.

Ulrika sa...

Stackars Luma, det är inte kul. Har hört att det gått magsjuka bland hundar och Rosa var dålig i magen för någon vecka sedan. Märktes inte mer än att hon behövde gå och baja oftare än vanligt och att det var lite hm...löst (ursäkta) Men det gick över. Skönt att Lumisen är bättre!