måndag 4 maj 2009

Uppletande



När vi går promenad utan sällskap på morgonen så brukar vi passa på att göra ett par uppletanden. Jag brukar gömma en leksak på ett par ställen i skogen och skicka iväg henne att leta. Idag la jag för första gången ut 2 leksaker i samma ruta. Den första gick snabbt och lätt och när hon hom in med den så busade vi lite med den och sen skickade jag ut henne igen. Hm...det var inte helt lätt att fatta, hon hade ju redan hittat råttan! Jag fick hjälpa henne lite genom att skutta några steg in mot rutan, sen kom hon igång igen. Det tog lite längre tid att hitta den andra saken men hon jobbade på jättebra tills hon hittade den. En rolig sak att utveckla. Kanske skall man inte leka så mycket med den första saken, utan att belöningen blir att få sticka iväg och leta efter den andra, och jätteleka när hon kommer in med den istället?

5 kommentarer:

Cam sa...

Gud så söt hon är.....känner igen ivriga blicken hos en ung hund med bus i hela kroppen=). Ja du har rätt jag vet det är dyrt med häst, men ska ev ge det ett år så får vi se......Har du eller har du haft egen häst med?

Myran o Matte sa...

Visst är det kul med uppletande! Helt rätt tänkt med belöningen. Inte så mycket vid första föremålet utan mer peppa upp för att leta mera tills hon har lärt sig "leken". Fas två blir när hon vet att det finns fler föremål och försöker ta med sig många på en gång = inte bra! Alltid börja med att hämta det som ligger längst ut.
Jösses, inte meningen att det skulle bli en lektion. Sorry!

Kram från
Myran & Matte

Skogsstjärna sa...

Kul träning ni hade!

Hot Hippi sa...

Vi kör också saklet och Hippi älskar det. Jag gömmer i trädgården eller på stugan och Hippi damsuger hela tomten tills hon finner och det går undan.Hon har lärt sig att det blir belöning i form av godis så hon kommer alltid och lämnar föremålet som är olika men mest gillar hon en pinne som är klädd som en tennisboll. (En favoritsyssla är att gnaga av skalet på tennisbollar!)

King sa...

Lycka till på utställningen! Håller tassarna!
King