torsdag 16 juli 2009

Löp



Löp! Känns lite typiskt inför Tollarp. Hon kommer att vara i slutet av sitt löp när vi åker dit, men hon kommer ju att lukta tårta för alla hanhundar. Får väl sätta en varningsskylt på vårt tält så att ingen hanhundsägare tältar för nära...Hade hoppats att det inte skulle komma förrän efter Tollarp, men flera tikar har löpt på ön så det är inte så konstigt att det kommer nu. Det är bara att vänta in Rose-Marie också. Förra gången gick ganska smärtfritt, hoppas det blir så den här gången också. R-M har det jobbigt, hon brukar blir både skendräktig och sen få "valpar". Har nog tänkt att om det visar sig att det blir väldigt jobbigt för Luma med långa skenvalpningsperioder, då är det kanske läge att ta bort livmodern...? Vi får se, hoppas att det blir lika bra som sist...


Tillägg: Kom på att det egentligen är väldigt bra att löpet kommer nu. Då behöver jag inte oroa mig för avbrutna kurser i höst! Bra bra.

2 kommentarer:

Hot Hippi sa...

Så typiskt, det kommer alltid på fel tidpunkt.Hippis löp har gått så lätt hon bäddar lite sen går det över.
Hoppas det blir lättare denna ggr för Luma!

Myran o Matte sa...

Inget ont som inte har något gott med sig...
Jag har alltid kört med kastrerade tikar, lite bekvämt med tanke på mycket tävlingsverksamhet och annat hundumgänge. Myran skall väl kanske användas i aveln framöver så än så länge får hon ha innehållet kvar.