onsdag 25 februari 2009

Igår kväll var vi på klickerkurs igen. Denna gången hade vi flyttat utomhus till en paddock med tak. Det var svårt att hitta dit i kolmörkret, men väl där fick vi bra hjälp med vårt tragglande med klossen/utgångspositionen, så nu skall det nog lossna. Luma är lite vimsig just nu, löpet kanske. Felix fick lite träning på rutan, han lär sig momenten i 2:an.
Förutom vårat gäng så är där en mellanpudelflicka som är lika gammal som Luma. Hon är ganska försiktig och tycker att miljön och de andra hundarna är skrämmande. Sen är det en bordercollie som är så hårt knuten till sin husse att han får panik bara någon tar honom ett par meter från husse. Jenny vår fröken, lyckades bryta paniken och bjuda in bc:n till lek, det var spännande att se. Jag har aldrig sett en hund så extremt knuten till någon tidigare.


Udo i knät, Cartman på marken...

Udo och Cartman är assistenter på kursen, fast den här gången ville Udo hellre sitta i buren bredvid matte än leka med fröken . Cartman däremot visade hela registret, duktig hund.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Tipsa gärna om du hittar en officiell eller inofficiell utställning som är realistisk att åka på när man bor norr om Värnamo!

Anonym sa...

Tack för tipset om mjukt tikskydd, ska genast inhandla! :-D

Anonym sa...

Du Jenny, liten fråga... Din blogg heter ju "Plenty & Luma". Men vem är Plenty? Har någonstans för mig att det (han/hon) är en hund av annan ras, men är inte helt säker. Är bara lite nyfiken!

Unknown sa...

Plenty är en Pitbulltik i Majorna som man helst inte skall reta.
Men hon retas ganska bra själv.

/B

Jenny Beckman sa...

Just det Bosse, man skall vara snäll mot mig och Luma.

Anonym sa...

Hej Plenty! Hoppas jag inte "trampade dej på tassarna" när jag frågade om Plenty är en hund!!!!!

Tvååker är överkomligt, när är det och är det officiellt eller inofficiellt? Rasspecialen lockar väldigt, vore kanonkul att träffa massor av gårdisar.