tisdag 27 juli 2010

Vi har köpt oss ett nytt halsband. Med mässingsringar som inte rostar så man slipper bli rostgul i pälsen. Inte det snyggaste men det var vad Strömstad hade att erbjuda den här gången.

Kom nurå!

För att fortsätta på naturtemat så är det här lite sommaren där naturen slår tillbaks. Massor av fästingar utlovades, vi har enorma mängder brännmaneter och det finns huggorm. Det där med ormen är konstigt, för Koster har varit ormfritt i decennier och nu helt plötsligt finns det massor av orm. Det spekuleras i om någon konstig typ har planterat in dem eller om de kan ha kommit med hötransporter eller liknande. De trivs antagligen väldigt bra, här finns massor av sork att äta. I Göteborg finns det såklart massor av orm, men där tänker jag inte på det. Om hunden blir biten här kan jag inte bara slänga in henne i bilen och åka till sjukhuset utan det blir en annan situation. Det försöker jag att inte tänka så mycket på och vi stampar oss fram på stigarna tills vi vant oss vid att det finns orm här.

4 kommentarer:

Myran o Matte sa...

Men räckte det inte med räven? Två dumma saker i naturen är väl i detta fallet två för mycket...

King sa...

Usch, usch förra veckan när vi var och badade då simmade det en orm längs hela strandkanten och sen ringlade den upp och lade sig i högt gräs...vi åkte hem till systerns hus istället och barnen badade med vattenspridaren istället...

På tv:n sade dom häromdagen att nu i värmen så räcker det inte med att stampa, är gräset högt ska man peta omkring med en pinne först annars så flyttar sig inte ormen...om man ska hämta ngt i gräset, många golfare har visst blivit bitna i år....av huggorm när dom slagit ut bollen i ruffen...

cecilia sa...

Naturen kan vara så himla besvärlig ibland... Då är det skönt att vara i stan! ;)

Anonym sa...

Hej Jenny & Luma! Det var evigheter sen vi lämnade en hälsning, men vi läser ofta. Ses vi i Tollarp? Vi kommer ner på lördag eftermiddag, grillar och tar sen utställningen på söndag. Det skall bli kul! Cärla har en sele av samma märke som Lumas nya halsband. Den är suveränt bra. Nu används den nu inte så ofta, för Cärla är nästan alltid lös, men åker vi till stan är den bra. Ha en fortsatt bra sommar och var försiktig med ormarna.

Lina & Götängens Cärla Midsommarflicka