fredag 27 januari 2012

Vi bor på landet hela veckan med allt vad det innebär av bilköer till jobbet, frusna vattenbadkar, mockning och raggsockor. Det har varit mycket mys också, Luma har tex upptäckt att platsen framför kaminen är den enda värdig nog åt en gårdshund.






































Hästterapi har vi försökt med. Luma har en blockering när det gäller shetlandsponnyn Martina. Vår andra häst har Luma nästan aldrig brytt sig om, men när hon ser Martina blir hon helt störd. Hon bara MÅSTE springa fram, skälla och försöka jaga Martina. Hon blir helt döv för mig och kan nog springa hur långt som helst om hon får syn på stackars Martina, som faktiskt börjar tröttna. Kopplet har varit på nu när vi passerat för att vi skall slippa åka till Blå stjärnan med hovbankad gårdshundskropp.
När jag har henne lös och vi är nära hästarna, då har vi ganska bra kontroll, då kan jag stoppa henne med rösten när hon försöker göra utfall. Men om Martina står längre bort, då liksom skenar hunden iväg på en millisekund och jag har inte en chans att stoppa henne. Har tyckt att långlinan inte känns så bra i hagen om det blir trassel med hästar och hovar men nu åker den nog på iallafall..

Rose-Marie, hon fattar inte riktigt poängen med att göra tjurrusningar runt Martina...Däremot skullle hon ge bort sitt bästa ben mot att slippa ha täcke på sig!

Inga kommentarer: